Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Διατροφή για Kυτταρίτιδα, Υπάρχει Άραγε Ελπίδα;

Μπορεί μια διατροφή για κυτταρίτιδα να βοηθήσει;

Αν και οι λόγοι δεν είναι γνωστοί, οι περισσότερες γυναίκες πάσχουν από κυτταρίτιδα σε κάποιο μέρος του σώματός τους. Η κυτταρίτιδα αποτελείται από συσσώρευση λίπους που εμφανίζεται κάτω από το δέρμα, το οποίο μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια πτυχωμένη και άμορφη εμφάνιση. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στους γλουτούς, στους μηρούς και στα ισχία. Οι τονωτικές ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας μαζί με μια διατροφική δίαιτα. Αλλά επειδή μια σωστή διατροφή για κυτταρίτιδα μπορεί, ίσως για μερικές από εσάς, να μεσολαβήσει δραστικές διαιτητικές αλλαγές καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Βήμα 1
Περιορίστε τα ποτά που ενεργούν ως διουρητικά. Αφεψήματα με περιεκτικότητα σε καφεΐνη καθώς επίσης και οινοπνευματώδης ποτά μπορούν να στεγνώσουν την επιδερμίδα και να κάνουν την κυτταρίτιδα πιο εμφανής. Αντ’ αυτού, πιείτε πολύ νερό για να κρατήσετε το δέρμα καλά ενυδατωμένο. Πιείτε οκτώ έως δέκα ποτήρια νερό ημερησίως.
Βήμα 2
Αποφεύγετε τα τρόφιμα υψηλά σε κορεσμένο λίπος. Τα λιπαρά φαγητά, όπως τα φαστ φουντ, τα γλυκά, τα τηγανιτά και τα πατατάκια μπορούν να σας κάνουν περισσότερο επιρρεπή στην κυτταρίτιδα.
Βήμα 3


Μειώστε την κατανάλωση αλατιού. Τα αλατισμένα καθώς επίσης και αμυλούχα τρόφιμα μπορούν να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών, η οποία μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σας. Αποφεύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν πολύ αλάτι ή άμυλο, όπως τα επεξεργασμένα κρέατα, τα κονσερβοποιημένα λαχανικά, τα πατατάκια, τα ασιατικά πιάτα, το άσπρο ψωμί, τις πατάτες και το ρύζι.
Βήμα 4
Να τρώτε άφθονα ωμά φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση ωμών λαχανικών και φρούτων καθαρίζει τον οργανισμό και βοηθάει στην εξαφάνιση του συσσωρευμένου λίπους. Μερικά καλά τρόφιμα που μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας ειναι τα μήλα, τις μπανάνες, τα καρότα, τα κράνμπερι, τις φράουλες, τις ντομάτες και τα αγγούρια.
Βήμα 5
Καταναλώστε άπαχες πηγές προτεΐνων. Μια επαρκής ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε μυς για να αντικαταστήσει την κυτταρίτιδα. Φάτε πρωτεΐνες που είναι χαμηλές σε κορεσμένο λίπος, όπως τα άσπρα ψάρια, λιπαρά ψάρια, ασπράδια αυγών, στήθος γαλοπούλας, στήθος κοτόπουλου χωρίς τη πέτσα και τόφου.

Συμβουλές και προειδοποιήσεις πέρα από την διατροφή για κυτταρίτιδα

Μην βασίζεστε στις ακριβές κρέμες για να ξεφορτωθείτε από την κυτταρίτιδα σας. Καμία από τις κρέμες δεν αποδείχτηκε αποτελεσματική και μπορεί να πάρει πολύ καιρό για να εμφανίσει το μικρότερο αποτέλεσμα. Εξάλλου τα περισσότερα προϊόντα προτείνουν για μέγιστο αποτέλεσμα να συνδυαστεί με μια διατροφή για κυτταρίτιδα και ασκήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου